Kakaová hlína s čerstvým ovocem

Kakaová hlína s čerstvým ovocem, mátovým cukrem a vanilkovou omáčkou

Ingredience pro 4 osoby:
kakao 20g, máslo 50g, hladká mouka 35g
cukr 60g, vejce 1ks
čokoláda hořká alespoň 50% 50g
prášek do pečiva 1 mocca lžička
Vanilková omáčka
zakysaná smetana 30%
hnědý cukr, vanilkový lusk
Mátový cukr
lístky máty, cukr krupice
Příprava :
Máslo a čokoládu společně rozpustíme.
Vejce vyšleháme s cukrem do tuha.
Kakao, prášek do pečiva a přesátou hladkou mouku smícháme dohromady.
Následně přisypeme k vaječné směsi a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Pečeme v troubě na 180º cca 10 minut. Po upečení necháme vychladnout a rozdrtíme na hlínu.
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovými zrníčky a cukrem.
V kutrovém mixéru rozsekáme mátu s cukrem, rozprostřeme na plech a necháme vyschnout.
Přidáme čerstvé ovoce dle vlastní chuti a sezónní nabídky.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *